PERNÍKOVÉ HOKKAIDO MUFFINY

DSC_1438-3

Ak by som musela do konca života vybrať iba jeden recept na muffiny, ktorý budem robiť stále dookola, vybrala by som si pravdepodobne práve ten dnešný. Tekvica hokkaido, plná vitamínov, bohatá na vlákninu a vápnik je mojou obľúbenou surovinou vo varení i pečení a  keďže je opäť v sezóne, nevedela som sa dočkať, kedy moje milované hokkaido muffiny budem môcť upiecť znovu. Čas nastal a preto som tu s novým receptovým článkom – recept sa dá upraviť podľa seba, preto pri niektorých ingredienciách budem písať viac alternatív – je na vás, ktorú z nich použijete. Môžem vám zaručiť, že si muffiny zamilujete rovnako, ako ja. U nás doma to už krásne rozvoňiava, poďme sa do toho pustiť!

Na perníkové muffiny z tekvice hokkaido budeme potrebovať:

1 hrnček tekvicového pyré 

3 PL oleja (kokosový alebo olivový)

3 vajíčka

2 PL medu

1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu

1/2 hrnčeka špaldovej polohrubej múky

1/ hrnčeka pomletých vlašských orechov + hrsť na posypanie

3-4 polievkové lyžice kokosového cukru alebo sladidla panely

1 čajová lyžička sódy bikarbóny

1 čajová lyžička škorice

1/2 čajovej lyžice muškátoveho oriešku

1 čajová lyžička perníkového korenia 

DSC_1440-2

POSTUP:

Ako prvé si pripravíme tekvicové pyré. Dá sa síce kúpiť i v obchode, no jeho prípava je veľmi jednoduchá i doma a nezaberie veľa času. Tekvicu hokkaido očistíme vo vode (šúpať ju netreba), nakrájame na kocky a dáme variť na približne 20 minút, dokým nezmäkkne. Uvarené hokkaido rozmixujeme tyčovým mixérom a pyré máme na svete!

Do misky s tekvicovým pyré pridáme všetky mokré suroviny, do druhej si nachystáme špaldovú múku, sódu bikarbónu a všetky nachystané koreniny, ktoré následne poriadne zmiešame. Pridáme cukor alebo vami zvolené sladidlo a zmiešame mokré suroviny so suchými. Nakoniec nasypeme do pripravenej zmesi pomleté vlašské orechy a cesto rozdelíme do košíčkov na muffiny. Vrch môžeme posypať cukrom alebo orechami. Pečieme približne 20 minút na 180 °C.

DSC_1433-2

TIP NA ZÁVER

Muffiny chutia najlepšie s uvareným vanilkovým pudingom navrchu. Ak ich vyskúšate, určite neoľutujete!

You may also like

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Website Protected by Spam Master